Reissued certificaat importeren (Windows)

Indien je een meerjarig certificaat aankoopt zal je elk jaar een nieuw certificaat ontvangen.
In dit nieuwe certificaat zit enkel de public key. De private key is namelijk dezelfde gebleven.

Importeer de .cer naar de "Personal" of "Web Hosting" store in "Local Machine".
Je zal dan zien dat er geen sleutel bij het certificaat staat omdat het nog niet gekoppeld is aan de private key.

Open het certificaat en kopieer de waarde bij "Serial Number"

Open Powershell als administrator en voeg volgend commando uit (vervang "my" door "webhosting" indien het certificaat in de "Web Hosting" store zit).
Vervang %serialnumber% met het serienummer dat je gekopieerd hebt.

certutil -repairstore my "%serialnumber%"

Als je nu de certificatenlijst vernieuwd zal er een sleutel bij het nieuwe certificaat staan.

Artikel details

Artikel ID:
Categorie:
Beoordeling :