Microsoft 365 abonnement verlengen

Enkele aandachtspunten

• Om uw abonnement te verlengen hoeft u de software NIET opnieuw te downloaden en te installeren.
  • Microsoft 365 Family is een abonnement voor meerdere gebruikers. Één gebruiker is de beheerder. U voert de licentiecode éénmaal in in het account van de beheerder, daarmee is het abonnement verlengd voor álle gebruikers. Alleen de beheerder kan het abonnement voor iedereen verlengen en alleen de beheerder kan nieuwe gebruikers uitnodigen.
  • Elke gebruiker heeft een eigen account op https//www.office.com. Vanuit het eigen account kan iedere gebruiker zelf de software downloaden.
  • U activeert de licentiecode één keer. Alle volgende acties (bijv. andere gebruikers uitnodigen of de software downloaden) voert u vanuit de beheerdersaccount op office.com uit.

Zoek het juiste account

Om het abonnement aan te laten sluiten op uw lopende abonnement is het essentieel dat u uw nieuwe licentie activeert op hetzelfde Office-account als het vorige abonnement.

• Inloggen
    1. Ga naar https://www.office.com
    2. Als u nog niet bent aangemeld ziet u de mogelijkheden 'Office kopen' en 'Aanmelden'. U klikt op 'Aanmelden'. Meldt u aan.
    3. Als u aangemeld bent ziet u een overzicht van de apps die onderdeel zijn van uw abonnement.
  • Abonnement bekijken
    1. Ga naar https://account.microsoft.com/services/
      Ziet u hier een overzicht van uw abonnement, met een einddatum van uw vorige abonnement? Dan bent u ingelogd met het juiste account. Ziet u dat niet? Dan kunt u rechtsboven klikken op het icoontje in de vorm van een poppetje (of als u dat ingesteld heeft uw eigen foto) en klikken op afmelden. Hierna kunt u inloggen met een ander (het juiste) account.

Activeer de licentie

U heeft van ons een licentiecode ontvangen. Deze dient u te activeren in het juiste account. Als u de nieuwe licentie activeert op het juiste account zal het nieuwe abonnement automatisch aansluiten op het oude abonnement, ook als deze nog even doorloopt. U verliest dus geen tijd.

• Ga naar https://www.office.com/setup
  • Klik op Volgende
  • Voer uw licentiecode in (Microsoft noemt het op deze pagina 'productcode')
    • U kunt de code in z'n geheel kopiëren/plakken, daarmee voorkomt u typefouten.
    • Let goed op dat u geen spaties voor of achter de code mee kopieert.
    • Standaard zal Microsoft aanvinken dat u automatisch gaat verlengen. Dat is duurder en kunt u beter uitzetten.
  • Klik op 'Volgende'
  • Klik onder 'Stap 3: Office downloaden' nogmaals op 'Volgende'. De software wordt dan nog niet gedownload, u wordt slechts doorgeleid naar de downloadpagina.

Uw licentie is nu geactiveerd. Als u naar https://account.microsoft.com/services/ gaat zult u zien dat de einddatum van uw abonnement een jaar is opgeschoven.

Artikel details

Artikel ID:
Beoordeling :