E-mail instellingen

Waarom is het belangrijk om de juiste e-mail instellingen te gebruiken?

Wanneer u gebruik maakt van een onbeveiligde draadloze verbinding (of een zwak beveiligde), dan kunnen de data pakketten onderschept worden. In deze data pakketten kan zowel het e-mailbericht als uw gebruikersnaam en wachtwoord uitgelezen worden.

Indien versleuteling gebruikt wordt tussen de server en de client, dan is deze data niet meer leesbaar nadat deze onderschept werd. Dit betekent dus dat zowel het e-mail bericht als uw gebruikersnaam en wachtwoord veilig zijn.

Om er zeker van te zijn dat u een beveiligde verbinding gebruikt moet u de volgende instellingen gebruiken.

E-Mail Programma

Inkomende Mail Server

Account Type: POP3 of IMAP
Inkomende mail server: mail.domain.tld
Poort: 995 (POP3) of 993 (IMAP)
Versleuteling: SSL
Gebruikersnaam: E-mailadres

Uitgaande Mail Server

Uitgaande mail server (SMTP): mail.domain.tld
Poort: 587
Versleuteling: STARTTLS
Verificatie vereist: Aanvinken
Dezelfde instellingen gebruiken als voor mijn inkomende e-mail: Aanvinken

Als u niet weet wat de inkomende en uitgaande server moet zijn, surf dan naar de webmail (http://webmail.domain.tld). De server zal u dan doorsturen naar een beveiligde pagina. De URL van deze pagina heeft hetzelfde formaat als de hierboven vermelde inkomende en uitgaande servers.

Webmail

http://webmail.domain.tld

Bij het raadplegen van webmail zal je automatisch doorgestuurd worden naar een beveiligde site. Je ziet dan een hangslot naast de web site url.

Artikel details

Artikel ID:
Categorie:
Beoordeling :